Koliko stane legalizacija objekta?

Stroški legalizacije se razlikujejo glede na več dejavnikov, vendar vam bomo podali približno predstavo, kaj lahko pričakujete.

By.

min read

IMG_1304

Mnogi se sprašujejo, koliko stane legalizacija njihovega objekta, ko se odločijo, da želijo urediti svoje nepremičnine in se izogniti nepotrebnim težavam. Stroški legalizacije se razlikujejo glede na več dejavnikov, vendar vam bomo podali približno predstavo, kaj lahko pričakujete.

Projektna Dokumentacija: Od 2.000 €

Prvi korak pri legalizaciji objekta je pridobitev projektnih dokumentacij, kar lahko stane od 2.000 € naprej. To so ključni dokumenti, ki bodo opredelili vaš projekt.

Vpis V Kataster Nepremičnin in Urejanje Meje: Od 600 € do 1.600 €

Vpis v kataster nepremičnin in morebitno urejanje meje prinesejo dodatne stroške, ki se gibljejo od 600 € do 1.600 €, odvisno od zahtevnosti vaše situacije.

Aeroposnetek: 175 €

Aerofotografija je opcija, ki stane 175 € in služi kot dokaz, da je bil objekt v sedanji obliki zgrajen že pred letom 2005.

Upravne Takse: 22,60 €

Upravne takse znašajo 22,60 €, kar je potrebno plačati za uradne postopke.

Komunalni Prispevek: Odvisno od Občine

Komunalni prispevek je odvisen od občine, v kateri se nahaja vaš objekt, in je lahko od nekaj tisoč do nekaj deset tisoč evrov. Vsaka občina ima svoje tarife, ki temeljijo na površini objekta, površini parcele in številu priključkov.

Prispevek za Degradacijo in Uzurpacijo Prostora: Od 1.500 € naprej

Prispevek za degradacijo in uzurpacijo prostora je odvisen od števila prekrškov in velikosti objekta, vendar se giblje od približno 1.500 € za manjše objekte do 5.000 € za hiše.

Če gre za prizidan nadstrešek k hiši, bo cena nižja, saj se stroški obračunajo glede na manjšo površino.

Kot vidite, je cena legalizacije objekta odvisna od več dejavnikov, vključno z vrsto objekta, njegovo velikostjo in občino, v kateri se nahaja. Da bi dobili natančen izračun stroškov za vaš projekt, se posvetujte s strokovnjaki na legalizacija.net, ki vam bodo pomagali pri vsakem koraku postopka legalizacije. Ne odlašajte in se lotite urejanja svojega objekta že danes in vam bomo natančno izračunali koliko stane legalizacija objekta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *